Duyurular

• Van Kedisi Araştırma Merkezi(YYÜ-Van kedisi evi) tatil günleri dahil sabah 09- 12/ öğle 13-1830 saatleri arası haftanın 7 günü iç ve dış mekanlar, ziyarete açıktır.

• Hiçbir şekilde kedi evine dışarıdan Van kedisi alınmamaktadır.

• Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van kedisi Araştırma merkezi(ZEVE-KAMPUSU) dışında orijinal Van kedisini (160 kedi) görmek için en uygun yer.

• İhtiyaç fazlası yavru kediler 1 Mayis 2016 tarihinden itibaren döner sermaya makbuz karşılığı sahiplendirme yapılacaktır.

• Van kedisi Araştırma merkezinde kedileri beslemek, içlerine girip taramak ve sevme imkanı vardır.

• Turizm seyahat acentalarının  canlı kültür varlığımız olan Van kedisinin turistlere kötü tanıtılmasından özenle kaçınılması, turizme katkı sağladığı gibi kötü şartlarda ticaret için bakılan hayvanlarla ilgili şikayetleri azaltacaktır..

• Kedi evini ziyaret etmek isteyen kurum ve okullar randevu almak durumundadır.

• Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezi(Van kedisi evi) Van kedileri ile ilgili araştırma yapan orijinalliklerini korumaya çalışan, orijinal Van kedilerinin bulunduğu bir yerdir. Kedi bakım evi değildir. Bu nedenle dışarıdan bakıma muhtaç kedi alınamamaktadır.

Basında Van Kedisi

Gerek yurt dışı gerekse yurt içi 2011 yılı içinde fuar, festival ve benzeri etkinliklere katılım ve destekler verilmiştir. Bunlardan bazıları;